Szakmai kapcsolatok

1995-ös év újdonsága volt Magyarországon az ISDN (Integrált Szolgáltatású Digitális Hálózat) szolgáltatás bevezetése. Ugyan Pécsett csak 1996 végén indult el a szolgáltatás, de már előtte olyan alközponti rendszereket telepítettünk, melyek a szolgáltatás indítása után azonnal fogadni tudták az ISDN vonalakat. A szolgáltatás elindulása óta több mint 300 ISDN rendszert telepítettünk.
Első magyar magánvállalkozásként partneri szerződést kötöttünk a BOSCH Telecom-mal, Európa egyik vezető ISDN alközponti és biztonságtechnikai berendezés gyártójával. E partneri szerződés értelmében ma is egyedüli vidéki cégként a teljes BOSCH termékpaletta értékesítésére, telepítésére, szervízelésére és karbantartására vagyunk jogosultak. A BOSCH paletta ISDN alközponti rendszereket, strukturált hálózatokat, tűz- és vagyonvédelmi valamint biztonságtechnikai rendszereket foglal magába. A BOSCH alközponti rendszerek 2002 óta TENOVIS néven kerülnek forgalomba.


 

 Tevékenységünket a Magyar Telekom Rt. számára végzett főközponti szerelésekkel kezdtük, mely területen 1997-ig folyamatosan dolgoztunk. 1995 és 1997 között nyilvános hálózatokat is építettünk, így már több ezer magánelőfizető használhatja telefonját a Forró Drót Kft. által kiépített hálózatokon. Mindemellett igyekeztünk lépést tartani a telekommunikáció fejlődésével, próbáltunk előre felkészülni az új technológiákra, így ennek az üzletágnak a megszűnése nem okozott törést cégünk fejlődésében.

 


   

 1995-ben kötöttünk kereskedelmi- és szerviz-együttműködési szerződést a TRENDEX csoporttal is, ami magas szintű szakmai elismerést jelent cégünk számára. A TRENDEX kapcsolat a hagyományos analóg telefonok, faxok, alközpontok (Panasonic, Canon, General Electric, stb.) terén jelent teljes körű kereskedelmi és szolgáltatási lehetőséget cégünk számára. Szervizünk hivatalos Panasonic és General Electric márkaszervizként is működik.


  

  Fejlesztési lépésként 1992-ben, első vidéki cégként az AT&T SYSTIMAX (később LUCENT, majd AVAYA SYSTIMAX) integrált épületkábelezési rendszer hivatalos integrátorai lettünk. A strukturált kábelezési rendszerek terén azóta megszereztük a KRONE, RIT, BOSCH és ALCATEL rendszerek telepítési jogát is, így egy adott épületkomplexum összes gyengeáramú rendszerét (telefon- és számítógéphálózat, zártláncú video-, vagyonvédelmi- és biztonságtechnikai rendszer, épületautomatizálás, stb.) egy homogén kábelezési rendszerbe tudjuk foglalni, ami nagyfokú rugalmasságot, időtállóságot, könnyű üzemeltetést és nem utolsósorban nagyfokú költségtakarékosságot biztosít.  


  

A jelen és a közeljövő egyik újdonsága az informatika és a telekommunikáció konvergenciája, az IP alapú beszédátvitel és az integrált megoldások megjelenése. Ezzel szorosan összefüggő megoldások a virtuális magánhálózatok (VPN) melyeknél a vezetékes átviteli utak -bérelt vonal, ISDN, Internet- mellett egyre több helyen alkalmaznak vezeték nélküli -mikorhullámú és lézerfény- átviteli módokat. Társaságunk ezen a területen is elismert szolgáltató kíván lenni, mára már tizes nagyságrendű azon ügyfeleink száma ahol IP alapú telekommunikációs, illetve vezeték nélküli -Wireless- adatátvitelt oldottunk meg telephelyeik között.


  

Továbbra is stratégiai célnak tekintjük szakembereink kiemelt képzését. Oktatásuk szervezett módon, a gyártókat és forgalmazókat bevonva szakági minősítések megszerzését célozza meg. Kollégáink -közgazdászok, távközlési-, villamos- és informatikai mérnökök, technikusok- mindegyike magasan képzett, elismert képviselője szakmájának. Közülük többen rendelkeznek távközlési tervezői, vagy strukturált és optikai rendszerek tervezésére és kivitelezésére feljogosító végzettséggel, de speciális továbbképzésükre is nagy hangsúlyt fektetünk.

Fontosnak tartjuk a tevékenységünkbe bevont partnereink ismereteinek gyarapítását is, rendszereink gazdaságos működtetésében számítunk megalapozott tudásukra. Ennek jegyében szakmai konferenciák megrendezésével juttatjuk őket a munkájukat segítő információkhoz, illetve a szakterületek képviselői kicserélhetik tapasztalataikat. Cégközpontunkban 40 fő befogadására alkalmas oktatótermet alakítottunk ki.

 

Munkánk során mindig különös figyelmet fordítunk a minőségre, mind a forgalmazott berendezések és a beépített anyagok, mind saját munkánk tekintetében. Talán ez is közrejátszik abban, hogy partnereink közül szinte mindenki visszatér hozzánk, és hosszú távon számít munkánkra és szolgáltatásainkra.

Legyen Ön is részese sikerünknek!